Rodinný zápisník

Rodinný zápisník
Rodinný zápisník
Když čtyři jsou mnohem víc než dva
Když čtyři jsou mnohem víc než dva

Thajské červené kuře

3. Květen, 2006

Exotická delikatesa s nečekaně zajímavou chutí. Chcete-li vyzkoušet kousek asijské kuchyně, rozhodně doporučujeme začít s thajskem. K přípravě se nejlépe hodí pánev wok.

Suroviny:

450 g libového kuřecího masa, bez kostí a kůže
225 g malých rajčátek, přepůlených
225 g sladkých brambor
60 dl kokosového mléka
2 rozetřené stroužky česneku
3 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru
2 lžíce thajské červené karí pasty
2 lžíce galangalu nebo kořene zázvoru
1 lžíce tamarindové pasty
1 lžíce slunečnicového oleje
4 limetové lístky

Návod:

Ve velkém předehřátém woku rozehřejte slunečnicový olej. Kuřecí maso pokrájejte na nudličky, přidejte do woku a 5minut smažte na velkém plameni. Přidejte česnek, karí pastu, kořen galangalu nebo zázvoru, tamarind a limetové lístky a smažte vše další 1 minutu. Ostrým nožem oloupejte a pokrájejte na kostky sladké brambory. Přidejte do směsi kokosové mléko a sladké brambory a uveďte do varu. Nechte povařit na středním plameni 20 minut, dokud se šťáva nevyvaří nebo nezhoustne. Přidejte do směsi rajčátka a koriandr a duste vše dalších 5 minut za občasného míchání. Dejte na talíře a podávejte s vařenou jasmínovou rýží nebo thajskou aromatickou rýží.

Jeden komentář k “Thajské červené kuře”

  1. Komentář číslo 1 od jarek

    tak to je moooc pekny recept. asi ho poslu vlaste

Napsat názor

Kdo

Mail (nebude vidět)

Web