Rodinný zápisník

Rodinný zápisník
Rodinný zápisník
Když čtyři jsou mnohem víc než dva
Když čtyři jsou mnohem víc než dva

Papiňák plný dobrot

2. Duben, 2007

Jedná se o opravdovou lahůdku, kterou připravíte velmi rychle a určitě vzbudí zájem také u návštěv. Potřebovat budete kromě několika ingrediencí především kvalitní papiňák.

Ingredience: 1 kg brambor, 30 dkg slaniny, 3 větší cibule, 2 klobásy, palička česneku, 500 g kyselého zelí

Postup: Na dno papiňáku vyložíme plátky slaniny a pak děláme vrstvy v tomto pořadí: plátky syrových brambor, kolečka cibule, kousky nakrájených klobás, sůl, pepř a paprika. Ingredience nám vyjdou přibližně na čtyři takové vrstvy. Končit musíme plátky brambor. Na ty pak vysypeme celý pytlík kyselého zelí do kterého zapícháme stroužky česneku. Do papiňáku nalejeme 2 dcl vody, zavřeme a vaříme 30 minut.

Papinak

2 komentářů k “Papiňák plný dobrot”

  1. Komentář číslo 1 od olliek

    Dobry den. Chcem skusit tuto dobrotu, ale chcela som sa spytat, ci sa to ma varit 30 minut od zacatia varenia pod tlakom (teda ked zacne vypustat paru a prelozim na maly horak). Dakuejm 🙂

  2. Komentář číslo 2 od Petr

    [1] Jasně, je to 30 minut od začátku varu (když to začne syčet) :-).

Napsat názor

Kdo

Mail (nebude vidět)

Web