Rodinný zápisník

Rodinný zápisník
Rodinný zápisník
Když čtyři jsou mnohem víc než dva
Když čtyři jsou mnohem víc než dva

Medové čtverce v čokoládě

29. Prosinec, 2010

Naprosto geniálně jednoduchý recept na maminčiny nejlepší zákusky, kterých se přepapáte, ani nebudete vědět jak. Přiloženy všechny důležité informace včetně fotografií.

Na těsto budeme potřebovat:

  • 2 celá vejce
  • 20 dkg cukru
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce mléka
  • 2 lžíce medu
  • 30 dkg hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Všechno to smícháte a vznikne vám dost hutné a hodně lepivé těsto. To nacpete do vymazaného pekáčku velikosti asi půl standardního plechu. Pak to vrznete do trouby na 170 °C asi na 25 minut. Pak to vyndáte a necháte vychladnout.

Medové čtverce

Až to bude chladnout, vezmete 300 gramů čokolády, přidáte 150 gramů Omegy, hodíte to na vodní lázeň a rozpustíte:

Medové čtverce

Vznikne vám z toho pěkná hladká rozpuštěná čokoláda:

Medové čtverce

Těsto nakrájíte na pěkné kostky a poté je budete v čokoládě obalovat:

Medové čtverce

Nakonec to ještě obalíte v kokosu a výsledkem jsou fantastické medové kostky, které jsou vynikající čerstvé a ještě geniálnější jsou pak druhý den. Perníkové těsto zvláštně navlhne a spojí se z čokoládou. Mňamka!

Medové čtverce

Jeden komentář k “Medové čtverce v čokoládě”

  1. Komentář číslo 1 od milá tchýně

    Jak mám psát názor? Nedostala jsem ochutnat. Možná později při dalším kole pečení. Už se těším. Milá tchýně

Napsat názor

Kdo

Mail (nebude vidět)

Web